Alapítványi és önkormányzati támogatással valósulhatott meg a József Attila-lakótelepi Epres Óvoda új létesítménye, melynek átadóünnepségét június 20-án tartották.

Ferencváros IX. kerület

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány 2011-ben tűzte zászlajára óvodai sportpályák létesítését, ezáltal a legfiatalabbak testmozgásra nevelését. A projekt részeként korábban 222 pályát adtak át, Ferencvárosé a 223., Budapesten az 58. ilyen létesítmény. Az alapítvány TAO Forrásból, azaz vállalatok társaságiadó-felajánlásaiból, valamint az önkormányzatok önrészeiből fedezi a projekteket, amelyek nem érnek véget a pályák felavatásával, hiszen a sporteszközök beszerzése és az óvodapedagógusok továbbképzése is hozzátartozik.

Ferencváros Önkormányzata 2016-ban pályázott az alapítványnál óvodai sportpálya létrehozására, mondta el lapunknak Zombory Miklós. A hatszor tizenkét méteres, direkt az ifjúság igényeihez szabott multifunkcionális, többfajta labdajátékra alkalmas pálya azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek mielőbb elkezdjék és megszeressék a rendszeres sportolást. Bízunk benne, hogy lesz köztük olyan is, aki később a Ferencváros foci- vagy kézilabdacsapatát fog¬ja erősíteni - tette hozzá az alpolgármester.

A testmozgás nélkülözhetetlen a személyiség fejlődésében - ezt már Szundyné Ihász Erzsébet intézményvezető mondta. Kiemelte, az óvoda pedagógiai programjának középpontjában a környezeti nevelés áll, a sport pedig átölel minden napot. Ezért volt óriási az öröm, amikor kiderült, hogy elnyerték a pálya létesítését és a hozzátartozó sok sporteszközt, amely a labdajátékok alapjainak elsajátítását szolgálja.

Az alapítvány elnöke, Molnár Andrea elárulta, az ötlet saját húga óvodájából fakad - a behatáskor ugyanis kiderült, hogy ott semmilyen sportolásra alkalmas terep nincs. Amikor sikerült a debreceni református óvodában az első sportpályát felépíteni, az olyan nagy sikert aratott, hogy egyértelmű volt, a lehetőséget minél több intézménynek meg kell adni. Molnár Andrea hozzátette, a kezdeményezés mellé állt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás hátvédje is, ma már fia viszi tovább az örökséget. 2013-ban az Ovi-Sport pályák megkapták a Magyar Termék Nagydíjat és az Innovációért különdíjat is.

Természetesen a gyerekek örömmel vették birtokba a létesítményt, a lányok egy néptánc, a fiúk pedig egy sportbemutatóval kedveskedtek a megjelenteknek.